Nytt fra NLR Veksthusrådgivning #5 2021
Dette nyhetsbrevet er et tilbud til alle veksthusmedlemmer i NLR Viken. Alle artiklene i denne mailen linker til vår nettside, hvor du også finner tidligere utsendte artikler, pluss annet aktuelt fagstoff: www.veksthus.nlr.no

God Sommer!

Vi ønsker alle en god sommer.

Feriesesongen er over oss, men det er altid en rådgiver på kontoret. Får du ikke kontakt med din rådgiver, prøv en av oss andre i teamet. 
 

Gunnar Larsen slutter som rådgiver hos oss i NLR Viken

Gunnar Larsen slutter som rådgiver i Veksthusteamet hos NLR Viken. Han har sin siste arbeidsdag hos oss 22. juni. Gunnar har vært ansatt i NLR siden 2001, men skal fra høsten 2021 jobbe fulltid som lærer på Mære landbruksskole. Vi kommer til å savne ham som kollega!
 
Vi søker nå en ny rådgiver til teamet.
 
Frem til stillingen er besatt er det bare å ta kontakt til en av oss andre i veksthusteamet, finn oss på: Rådgivere | NLR Viken Veksthusrådgiving 

Angrep av skuddtoppmidd

Skuddtoppmidd liker også varmen! Vi har de siste ukene sett angrep av skuddtoppmidd i flere kulturer. Blant annet dahlia, eføy, torenia, ipomea og glecoma.

Oppdaterte IPV-veiledere

Vi har i samarbeid med NIBIO oppdatert veilederne for Integrert plantevern (IPV) for tomat, agurk og utplantingsplanter i veksthus. De ligger på nettsiden til NIBIO.

Husk å sett opp gule limfeller

Sommer og godt vær betyr god vekst, men også økt risiko for innflyving og oppformering av skadedyr. Husk å sett opp gule limfeller i veksthuset - når angrep av skadedyr oppdages tidlig, kreves det færre behandlinger med nyttedyr eller plantevernmidler.

Storkonferanse om rammevilkår og omsetning i landbruket

Rogaland Landbrukspark inviterer til: "Rammevilkår og omsetning – muligheter og hindringer for omstilling og vekst for Rogalandslandbruket" Konferansen finner sted fredag 27. august 2021 kl. 10.00-15.00 på Øksnevad vidregående skole.

Vi hjelper deg!

Et samlet rådgiverkorps bestående av norske veksthusrådgivere står bak dette nyhetsbrevet. Vi er ansatt i NLR Viken, og samarbeider tett til beste for medlemmene. Som medlem kan du kontakte den av oss du har mest bruk for!

Dette nyhetsbrevet er sendt til astrid.sigaard.andersen@nlr.no  |  Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev fra oss, meld deg av her  |  Utgiver: NLR Veksthusrådgivning, Gjennestadtunet 83, 3160 Stokke | Red: L.Knudtzon, mobil: 930 43 950 | © 2017 Norsk Landbruksrådgiving Viken