Nytt fra NLR Veksthusrådgivning #6 2017
Dette nyhetsbrevet er et tilbud til alle veksthusmedlemmer i NLR Viken. Alle artiklene i denne mailen linker til vår nettside, hvor du også finner tidligere utsendte artikler, pluss annet aktuelt fagstoff: www.veksthus.no

Siste nytt om Kompakt 5C

Det vekstregulerende middelet Kompakt 5C har fått fornyet godkjenning i Danmark. Kompakt 5C inneholder 46 % klormekvatklorid, samme mengde klormekvatklorid som er i Cycocel Extra. Middelet er godkjent etter den nye plantevernforskriften, forordning 1107/2009.

Hvem gjør hva ved bruk av biologisk og integrert plantevern

Skal du lykkes med biologisk og integrert plantevern mot skadedyr i veksthuset, må de som skal gjøre jobben ha rett kunnskap. Den viktigste nøkkelen til suksess, er opplæring av en eller flere personer som får plantevern som sin spesialoppgave. Disse må få tid til å gjøre jobben.

Julestjerne - veiledninger

Vi har nå oppdatert veiledningene våre for julestjerne. De kan fås ved henvendelse til din rådgiver.
Følgende skriv finnes:
Dyrkingsprogram julestjerne 2017
Gjødsling til julestjerne 2017
Julestjernesorter 2017

I tillegg finnes skrivet Integrert plantevern i julestjerne
 

Bladskader i tusenfryd

Hos noen sorter tusenfryd,  Bellis perennis, dukker det opp klorotiske og nekrotiske bladflekker i løpet av produksjonstiden. Dette forringer salgskvaliteten og øker arbeidsforbruket fordi skadde blader må fjernes før salg.  Hos LWG Veitshøchheim i Tyskland er det gjort forsøk med Bellis for å se på hva slags faktorer som påvirker omfanget av bladskader.

Heving av pH

Av og til kommer spørsmål om heving av pH. Tiltakene her er å fjerne ammonium fra gjødselblandingen og om det ikke er nok kan en prøve å tilsette pottaske (kaliumkarbonat), hydratkalk eller eventuelt silisium. Her er en oppskrift på dette:

Dato

Hva

30/8

Gartnerivandring hos Smedsvik gård onsdag 30/8 Les mer

12/9

Gartnerlunsj hos Aarbakke gartneri tirsdag 12/9. Magne Berland, NLR Viken blir med og informerer om erfaringer med alternative midler/metoder for vekstregulering i potteplanter. Les mer

14/9

Gartnerivandring hos Skalleberg gartneri torsdag 14/9. NGF innleder til debatt om veksthusnæringen og stortingsvalget.Arr: Vestfold Gartnerlag og NLR Viken.  (mer info senere).

Vi hjelper deg!

Et samlet rådgiverkorps bestående av norske veksthusrådgivere står bak dette nyhetsbrevet. Vi er ansatt i NLR Viken, og samarbeider tett til beste for medlemmene. Som medlem kan du kontakte den av oss du har mest bruk for!

Dette nyhetsbrevet er sendt til astrid.sigaard.andersen@nlr.no  |  Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev fra oss, meld deg av her  |  Utgiver: NLR Veksthusrådgivning, Gjennestadtunet 83, 3160 Stokke | Red: L.Knudtzon, mobil: 930 43 950 | © 2017 Norsk Landbruksrådgiving Viken