Nytt fra NLR Veksthusrådgivning #4 2018
Dette nyhetsbrevet er et tilbud til alle veksthusmedlemmer i NLR Viken. Alle artiklene i denne mailen linker til vår nettside, hvor du også finner tidligere utsendte artikler, pluss annet aktuelt fagstoff: www.veksthus.no

Plantevernmidler i veksthus og til prydplanter på friland per 30. april 2018

Se  liste over godkjente plantevernmidler i prydplanter, tomat, agurk, paprika, salat og krydderurter.
Endringer siden januar 2018 er at SmartBaymat Profesjonell, Ridomil Gold Granulat og Sumi-alpha har gått ut. PreFeRal og Serenade ASO har fått ny etikett. Nytt middel Geoxe 50WG er godkjent mot gråskimmel og storknolla råtesopp i salat i veksthus.

Thrips setosus er kommet til Norge

Japansk blomstertrips (Thrips setosus) er funnet på Hortensia i Norge i år. Denne tripsen er ikke definert som en karanteneskadegjører verken i Norge eller i Europa. Thrips setosus går på mange ulike planteslag og kan spre karanteneskadegjøreren tomatbronsetoppvirus (tospovirus). Det derfor viktig å oppdage tripsangrepet tidlig og starte bekjempelsen..

Sjekk merking av treemballasje

Visste du at all tre-emballasje som følger med import skal være behandlet og merket på en spesiell måte? Mye importerte planteskolevarer blir levert i trekasser, men også tørrvarer til gartneri og hagesenter blir levert i trekasser eller på paller.

Skade av Movento

Movento er godkjent på of-label etikett mot blant annet bladlus, mellus og trips i prydplanter i veksthus. Men det er dessverre meldt om skade på flere typer planteslag etter sprøyting med Movento.

Hva skjer med Kompakt 5C?

Det vekstregulerende middelet Cycocel Extra fikk endret bruksområde i 2017 og er ikke lenger lov å bruke til vekstregulering av prydplanter i veksthus. Det er foreløpig usikkert om eller når Kompakt 5C kommer for salg i Norge.

Dato

Hva

5/6

Gartnerivandring på Wølstad Gartneri, Rogaland (les mer

Vi hjelper deg!

Et samlet rådgiverkorps bestående av norske veksthusrådgivere står bak dette nyhetsbrevet. Vi er ansatt i NLR Viken, og samarbeider tett til beste for medlemmene. Som medlem kan du kontakte den av oss du har mest bruk for!

Dette nyhetsbrevet er sendt til astrid.sigaard.andersen@nlr.no  |  Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev fra oss, meld deg av her  |  Utgiver: NLR Veksthusrådgivning, Gjennestadtunet 83, 3160 Stokke | Red: L.Knudtzon, mobil: 930 43 950 | © 2017 Norsk Landbruksrådgiving Viken