Click here to read the email in your browser
           
Grønnsaksnytt nr. 3 - 2016 Mai 2016
I dette nyhetsbrevet finner du:
Det støver!
Kontakt
Ole Morten Nyberg
tlf 995 46 504
ole.morten.nyberg@nlr.no

Eva Ceciie Gihle
tlf 971 54 385
eva.cecilie.gihle@nlr.no

Kjetil Mostue
tlf 908 25 909 kjetil.mostue@nlr.no

Hanne Homb
tlf 992 52 759 
hanne.homb@nlr.no
 
Nyetablert felt i løk, her skal det testes ut ulike ugrasmidler.
Behov for spirevatning?

Etter en tur i går, torsdag 12.mai ser vi at det begynner å bli svært tørt i jordoverflata. For nylig sådde kulturer som gulrot, kålrot og løk ligger en del frø i relativt tørr jord.

Nå har det i natt kommet litt nedbør enkelte steder i området, men det er usikkert om dette er nok til å få spireråme. Det er derfor aktuelt å begynne å tenke spirevatning.

For satt løk begynner det også å melde seg behov for vatning for at stikkløken skal «slå ut» godt med røtter.

For de som driver med planting vil det være behov for å vatne fortløpende med plantingen. I tillegg til at det er tørt er også vinden med å tørker ut plantene.


Tege og andre skadeinnsekter

Nå kan det tyde på at vi går inn i en perioden med lavere temperatur, men den siste tids godvær har gjort at det har vært stor aktivitet hos tega.

Vi har også sett høy jordloppeaktivitet i plantede kålkulturer.

For kulturer, både sådde og plante som er utsatt for tege så er det viktig å følge opp tege bekjempelsen. Mange dekker med nett/duk, men det kan her være aktuelt å behandle med et godkjent insektmiddel før nett/duk legging. Brukes det lang tid for å dekke så kan det, hvis det er mye tegeaktivitet være aktuelt å behandle også etter at nettet/duken er lagt på..


Kålflueregistrering  

Forrige uke ble det lagt ut sandfeller i kinakål på Toten for registrering av kålflueegg. Det ble ikke funnet kålflueegg i denne ukens telling, men det ble obsertvert fluer sittende/vandrende rundt på bladene. Med stor sannsynlighet var dette kålfluehunner.  Fluen var fokusert på planta, og i følge Anette F. Schjøll, NIBIO, oppførte den seg som en kålflue i ferd med å finne rett plass for egglegging.

VIPS-LANDBRUK

Ledig stilling

Har du interesse for grønnsaker, poteter, frukt og bær? Nå er det ledig faglederstilling i NLR Innlandet. For å lese stillingsannonsen, ta en titt på vår hjemmeside eller les stillingsannonsen her

Plantevernplanen 2016

Plantevernplan for over 30 ulike grønnsaker er utarbeidet  i felleskap av grønnsaksrådgiverne i NLR. Det kan forekomme endringer/rettelser i sesongen. Du finner oppdatert versjon pr.03.05.2016 av plantevernplan her (oppdatert på sopp i løk):

Plantevernplan 2016