Click here to read the email in your browser
           
Grønnsaksnytt nr. 4 - 2016 Mai 2016
I dette nyhetsbrevet finner du:
Kontakt
Ole Morten Nyberg
tlf 995 46 504
ole.morten.nyberg@nlr.no

Eva Ceciie Gihle
tlf 971 54 385
eva.cecilie.gihle@nlr.no

Kjetil Mostue
tlf 908 25 909 kjetil.mostue@nlr.no

Hanne Homb
tlf 992 52 759 
hanne.homb@nlr.no
 
Nyetablert felt i løk, her skal det testes ut ulike ugrasmidler.
Plastavtak i satt løk

Ut fra værprognosene for neste uke, uke 21, så kommer godværet tilbake og det blir høyere temperaturer. Det er da aktuelt å fjerne plasten fra plastløken. Dette bør gjøres i forkant av godværet slik at løkplantene får herdet seg litt før godværet kommer.
 


Ugrassprøyting i løk

Løkplanter som har stått under plast har lite vokslag når plasten blir fjernet. Det er derfor en fordel av løkbladene får dannet litt vokslag før vi tar den første ugrassprøytingen. Vi anbefaler derfor at det ventes 3-5 dager etter plastfjerning før en tar den første ugrassprøytinga.

Aktuell behandling er Fenix, 40-50 ml/daa i blanding med Lentagran, 40-50 gr/daa. For mange vil det være aktuelt å bruke Goltix mot bl.a. balderbråarter, men her anbefaler vi at en tar med Goltix ved neste sprøyting. Goltix har 70 dagers behandlingsfrist.


Lufting av gulrot under plast

Med godværet som er spådd til uka, er det også viktig at de sådde kulturene som er under plast blir «luftet».  Spesielt er det viktig der hvor det er brukt Fenix. Fenix er et middel som har lavt «damptrykk», slik at det kan svi under høye temperaturer.

Boxer og Centium i sådd kålrot

Det er kommet noe nedbør flere steder i Mjøsområdet i dag, og litt mer er ventet i morgen. Etter opptørking vil det bli gode spireforhold for kålrota. Med råme og kommende varme vil kålrotfrøene spire raskt, og ugrassprøytinga bør skje fort. Det er en stor fordel med god jordråme for å få optimal spirehemmende virkning til jordherbicidene Boxer og Centium CS. 

I varmen som kommer, kommer også jordloppa. Den er veldig glad i nyspirte kålrotplanter - få på duken :-)
 


Kålflueregistrering  

I forrige uke så vi en del flueaktivitet i kålvekster, men det ble da ikke funnet egg. Men i denne ukens telling ble det funnet kålflueegg, 10 egg i snitt pr. plante.

VIPS-LANDBRUK

Ledig stilling

Har du interesse for grønnsaker, poteter, frukt og bær? Nå er det ledig faglederstilling i NLR Innlandet. For å lese stillingsannonsen, ta en titt på vår hjemmeside eller les stillingsannonsen her

Plantevernplanen 2016

Plantevernplan for over 30 ulike grønnsaker er utarbeidet  i felleskap av grønnsaksrådgiverne i NLR. Det kan forekomme endringer/rettelser i sesongen. Du finner oppdatert versjon pr.03.05.2016 av plantevernplan her (oppdatert på sopp i løk):

Plantevernplan 2016