Nytt fra NLR Innlandet #1 2017, 27. januar

Hvis e-posten ikke vises ordentlig, les i nettleser

» Kretsmøter    » Kurs    » Korn 2017    » Grovfôr 2020    » Frukt og bær    » Grønnsaker    » Grøntprosjekt    » Biogjødsel    » Nyansatt   

Kretsmøter

Det skal avholdes sju kretsmøter før årsmøtet i NLR Innlandet avholdes den 23. mars. 
Du finner en komplett liste over tid og sted for alle kretsmøter på vår nettside. Følg lenke under. 
Dersom du har forslag til utsendinger til årsmøtet, finner du også muligheter til å komme med disse i samme sak. 

Kurs

NLR Innlandet arrangerer en rekke kurs den kommende tida. Du finner en komplett oversikt på våre nettsider. Ved å trykke på den grå knappen nederst i saken, kommer du rett inn i vår kursoversikt. 
Under vises en oversikt over de kurs som arrangeres den kommende tiden:

Plantevernkurs

NLR Innlandet arrangerer elleve plantevernkurs fordelt i hele regionens geografiske område. Noen kurs arrangeres over én dag, mens andre fordeles over to dager og kvelder. 
Du finner en komplett oversikt og mulighet for enkel påmelding på våre nettsider. 

Varme arbeider

Forsikringsbransjen i Norge stiller krav om at alle som utfører arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise-, skjære, lodde- og/eller slipeutstyr, har sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått en godkjent opplæring i varme arbeider. I ordningen inngår det også et krav om re-sertifisering hvert femte år.
NLR Innlandet avholder jevnlig kurs i varme arbeider. Du finner komplett oversikt og muligheter for enkel påmelding på våre nettsider. 

Praktisk HMS-kurs

12 timers grunnleggende kurs i helse, miljø og sikkerhet (HMS). Kurset er skreddersydd for gårdbrukeren og andre som jobber med praktisk landbruk. Tilfredsstiller kravet i arbeidsmiljøloven (§3–5 AML) til opplæring av ledere. Kurset kombinerer studiering med lærer og e-læring på internett.
NLR Innlandet har flere kurs i Praktisk HMS. 

Inn på tunet-kurs

Kurset er konkret og målretta, du arbeider med innhold i eget kvalitetssystem med mål om å være klar til søknad om godkjenning etter kurset. Mellom kursdagene får deltakerne hjemmelekse i form av konkret jobbing med eget tilbud, gjerne i samarbeid med andre på kurset. 

Bli med på Korn 2017

NIBIO avd. Korn og frøvekster i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving inviterer til Korn 2017. Fagmøtet arrangeres mandag 13. og tirsdag 14. februar. Møte holdes på Quality Hotell Olavsgaard, Hvamstubben 11, Skjetten. Frist for påmelding er fredag 27. januar.

Bli med på Grovfôr 2020

Prosjektet Grovfôr 2020 har som mål å øke grovfôrandelen pr kg produsert mjølk og kjøtt med 20 prosent. For å sette søkelys på det produsenten regner som de viktigste faktorene inviteres til regionale fagmøter. Deltakerne vil få drøfte egne grovfôrkostnader etter kartlegging med Grovfôrøkonomi, og de får målretta innlegg om tiltak for avlingsøkning og kostnadsstyring. Plassen er begrensa, så meld interesse innen 5. februar. 
 

Frukt og bær

Selv om frukt- og bærvekstene er i dvale for tiden må denne fylles med faglig påfyll og inspirasjon til kommende sesong. Følgende aktiviteter er under planlegging denne vinteren/våren: 

  • 22. februar kl 18.00: Fagmøte bær på Biri, parallelt med kretsmøte for valg av årsmøteutsending til årsmøtet i NLR Innlandet. Program kommer. 
  • 1. mars: NLR Viken holder kurs i substratdyrking av jordbær og bringebær i Lier.
  • 15. – 16. mars: Frukt- og bærseminar i Drammen. Fagprogram kommer snart. Ser mer på viken.nlr.no
  • 23. mars: Kurs i fruktdyrking med fokus på plommer og etablering av nye fruktfelt. Holes på Nes i Ringsaker. 

Grønnsaker

I samarbeid med Mjøsgrønt sendte vi før jul ut et dyrkingsskjema for gulrot. Vi har fått inn en del skjema, men mangler fortsatt en del. Vi vil svært gjerne ha inn fra alle, for å få et bredest mulig utvalg i det videre arbeidet. 
Ellers planlegger vi et lagermøte på Hedmarken i slutten av februar/begynnelsen av mars, med hovedvekt på gulrotlagring. Dato kommer senere.

Grøntproduksjon i Hedmark

Gjennom et grøntsatsingsprosjekt, støttet av fylkesmannen i Hedmark, gjennomføres det i år flere aktiviteter innenfor frukt, bær og grønnsaker for både etablerte dyrkere i tillegg til potensielle nye produsenter. Er du interessert i mer kunnskap og informasjon om grøntproduksjon, ta kontakt med:

Flytende biogjødsel

Den flytende biogjødsla har cirka tre prosent tørrstoff. Mjøsanlegget på Lillehammer produserer for tiden mye, og har liten lagerkapasitet. De vil gjerne kjøre ut mest mulig nå. 

Bioresten egner seg godt til å fortynne vanlig husdyrgjødsel i kjeller eller kum. 

Ny grovfôrrådgiver

Ole Jakob Ulberg ansatt som ny grovfôrrådgiver i NLR Innlandet. Han har kontorplass på Vinstra. 

Denne e-posten er sendt til mbl@nlr.no  |  Hvis du ikke lenger ønsker å motta E-nytt fra NLR Innlandet, melder du deg av her: avmelding  |  © 2017 Norsk Landbruksrådgiving Innlandet,