Nytt om økologisk grovfôrdyrking

Økologisk grovfôrnytt nr. 2-2020

Prognosehøsting gir presis slått 

Hver forsommer før førsteslåtten reiser grovfôrrådgivere rundt i Innlandet med saks og bøtte. På kne i enga høster de ut ei prognoseprøve. Denne gir svaret på når bonden skal slå graset.

Ta vare på proteinet i økologisk grovfôrproduksjon

Høyere råvarepriser har økt prisen på økologisk kraftfôr betraktelig. Dette gjør det enda mer aktuelt å ta vare på, og øke proteinet vi produserer på gården. Men hvordan? Her er noen tips.

På sporejakt

Selv om flere er ferdige, er det også flere bønder som begynner å klargjøre seg for førsteslåtten. Og da er det forskjellige forberedelser og tiltak som skal gjøres.

Lag på lag med rundballeplast

Plasten har to formål: stenge ute oksygen og gjøre rundballene håndterbare. Tradisjonelt har vi tenkt mest på oksygenet, men med økende transport og håndtering av rundballene, bør flere tenke på et par ekstra lag plast for å redusere problemet med skader som gir dårlig plastdekking.

Ensileringens ABC

NLR Innlandet har oppdatert Ensileringas ABC, et komprimert veiledningshefte for en velykket ensilering. I denne finner dere en god oversikt over hvilke ensileringsmidler som er tillatt økologisk og ikke.

Godt gjenlegg gir lite ugras

Jord i god hevd med rett pH, god pløying, moderat gjødsling og bruk av dekkvekst, er et godt grunnlag for et vellykka gjenlegg.

Nyhetsbrevet er sendt til kjersti.berge@nlr.no 
 
Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrevet, avbestill her.

Kontakt: elin.thorbjornsen@nlr.no

Eller kontakt din enhet: https://www.nlr.no/lokale-enheter/