Arbeidsgiver kan søke før arbeidsforholdet starter, og arbeidstaker kan også bestille tid til ID-kontroll, som betyr kortere ventetid på skattekontoret, opplyser Skatteetaten.

Tidligere måtte utenlandske arbeidstakere søke på papir, og mange har møtt opp på skattekontoret for å få skattekort. Ved å bruke den nettbaserte tjenesten, mottar arbeidstakeren skattekortet raskere.

Arbeidsgivere kan søke for arbeidstakere både med eller uten D-nummer og ID-kontroll fra før.

ID-kontrollert d-nummer

For at arbeidstaker selv skal kunne søke, må de ha norsk fødselsnummer eller ID-kontrollert d-nummer, og ha hatt skattekort i forutgående inntektsår. I tillegg må en ha en elektronisk ID, altså MinID, opplyser Skatteetaten.

Dersom arbeidstaker har møtt opp på skattekontoret for ID-kontroll i 2016 eller 2017 trenger ikke vedkommende møte opp igjen for å få skattekort for 2018.

Ta kontakt med skattekontoret for å få bekreftet at ID-kontroll er registrert. Er ID-kontroll registrert kan arbeidsgiver hente skattekort elektronisk via bestillingsløsningen eller via lønnssystemet.

Inntil fire virkedager

Når identiteten til din arbeidstaker er kontrollert, og søknad om skattekort er sendt inn, tar det vanligvis inntil fire virkedager før arbeidstaker mottar informasjon om skattekort (skattetrekksmelding).

Skattetrekksmeldingen blir sendt til den adressen som er registrert på arbeidstaker.

Når skattekortet er klart, vil du som arbeidsgiver kunne hente dette via bestillingsløsningen eller via ditt lønnssystem.